Sivut

tiistai 31. tammikuuta 2012

80's forever!

Yksi asia mitä opin kampaajakoulussa, on se, että melkein kaikki naiset haluavat hiuksensa tuuheiksi ja ilmaviksi, ja kamalinta on jos hiukset valuvat päätä pitkin. Etenkin lyhyttukkaiset haluavat aina tyvikohotuksen pesun tai leikkauksen jälkeen. Itse näin pitkätukkaisena aika harvoin haaveilen tyvikohotuksista, sillä niiden laittaminen kestää ikuisuuden, ja muhku pysyy ehkä viisitoista minuuttia. Olen kyllä sitä mieltä, että puffu kampaus näyttää paljon paremmalta, kuin päätä myötäilevä tukka.

Nyt puhun kreppauksen puolesta! Jos ette ole vielä kaivaneet lapsuuden/nuoruuden kreppirautoja kellareistanne, tehkää se nyt! Sain tässä tänään idean taas kokeilla kreppaamista. Kreppasin kerroksittain tyven, mutta jätin ihan päällimmäiset hiukset suoriksi. Ja kuinka huomattava ero on! Krepit eivät myöskään suoristu harjaamalla, eivätkä lössähdä samalla lailla kuin muut kiharat.

Tätä vartenhan on volumaster; kreppirauta, jolle on annettu hieman eri muoto ja uusi nimi. Mutta minulla ainakin vanha 90-luvulla kirpputorilta ostettu kreppirauta toimii aivan hyvin.

Minulla kun on pitkä ja tuuhea tucca, voin huoletta krepata tyveä aika pitkältä matkalta. Ohut- ja lyhythiuksisemmalla kreppaus helpommin näkyy hiusten välistä.

Ilman kreppausta:


Krepattuna:


Minä ainakin huomaan huiman eron. Tätä kun vielä ryhtyisi tupeeraamaan, saisi aikaan kunnon puffun!

6 kommenttia:

  1. Krepattuna näyttää kyllä hyvältä. :) Itse yritän kanssa aina saada kunnon puffua, mutta näillä keleillä se on melkoinen mahrottumuus. -.-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunnolla vaan kreppiä ja takkua. Sitten kivikovaksi lakalla :D ja ulos ilman pipoa.

      Poista
  2. mäkin oon usein käyttäny kreppirautaa kohotukseen, kun mulla ei tupeeraukset pysy enkä sitä mielelläni edes tee. toimii!

    btw sulla on kiva blogi, eksyin tänne vasta vähän aikaa sitten kun jumituin ensin tankoilujuttuihin :) oon harrastanu kans tankoilua nyt vuoden (hitaammanlaisesti) ja sun jutut motivoi kyllä jatkamaan! :)

    VastaaPoista
  3. Oi kiitoksia! :) Pitää varmaan laittaakin vähän enemmän tankoilujuttuja sitten... ;)

    VastaaPoista
  4. Osaatko muuten sanoa, onnistuuko tämä homma myös suoristusraudalla? Siis sillä tavoin, että vetää raudalla hiusta hieman ylöspäin tyvestä vaikkapa noin 5 cm matkalta? :D Eikös siinä ole periaatteessa sama teho, mutta hius saattaa lössähtää lopulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suoristusraudalla saa tyvikohotuksen, muta valitettavasti se ei ole yhtä kestävä. Parhaiten se säilyy lyhyessä tukassa. Suoristusraudalla tehty tyvikohotus perustuu siihen että hiukset taipuvat ensin vähän matkaa ylöspäin ennen kuin lähtevät laskeutumaan, mutta pitkät hiukset painavat sen verran, että hius suoristuu (koska painovoima prkl!). Krepatessa hiukset eivät taivu yhlös päin, vaan ovat ihan pientä kiharaa, joka tekee tuuheamman näköiseksi ilman että määrää tarvitsee lisätä (vrt. aaltopahvi). Pieni säkkärä on myös kestävämpää. Itselläni on edelleen tukka muhkea noiden kreppien jäljiltä.

      Mutta siis, onnistuu se kyllä. :)

      Poista