Sivut

maanantai 14. helmikuuta 2011

Rakkauskakku


Leivoin täksi päiväksi elämäni ensimmäisen juustokakun! Tein siitä vanilja-kirsikkakakun. En meinannut mistään löytää kirsikoita, joten meinasin joutua tekemään mansikoista sen sijaan. Mutta sitten löysinkin sattumalta leivontahyllystäsokeroituja kirsikoita (olin etsinyt siis lähinnä pakastekirsikoita).

Keksimöhkäle taikinassa. Keksipohja lähti vähän repeilemään kun kaadoin taikinan sen päälle.



Koristelu sopii teemaan.
Aluksi piti tehdä kirsikoista kiillekerros, mutta päädyinkin koristelemaan kakun käsin.

Ihan hyvää oli! :) 

Reseptin löysin Kinuskikissalta. :

Pohja:
180 g Digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia

Pohja:
Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperinpala. Jos omistat reunakalvoja ja haluat käyttää sellaista, laita sekin vuokaan tässä vaiheessa.
Laita keksit 2 litran vetoiseen minigrip-pussiin tai vastaavaan pakastuspussiin. Työnnä pussista ilmat pois sulkemisen yhteydessä.
Murskaa keksit painelemalla niitä kaulimella. Jatka kunnes keksit ovat hajonneet hienoksi muruksi.
Sulata voi kattilassa. Sekoita keksimurut ja voi kulhossa (tai säästääksesi tiskiä -> tyhjennä keksimurut pussista suoraan kattilaan ja hoida sekoittaminen siinä.
Painele keksi-voiseos vuoan pohjalle lusikan avulla. Jos käytät tavallisia keksejä (Digestive ym.), seos on murenevaisempaa ja voit painella sen tiiviisti pohjaa vasten. Täytekekseistä tehty seos jähmettyy tiiviisti muutenkin, joten tasoita pinta, mutta älä painele lujaa.
Anna seistä hetki, jotta pohja jäähtyy. Kaada vasta sitten päälle juustokakkutäyte. Voit toki tehdä pohjan valmiiksi jo edellispäivänäkin.

Täyte:
5 liivatetta
2 valkuaista
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ¼ dl sokeria
4 dl kermaa
2 dl maitoa
1 vaniljatanko

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Sekoita vatkaimella joukkoon tuorejuusto.
Mittaa kattilaan sokeri, kerma ja maito. Halkaise vaniljatanko ja laita puolikkaat kattilaan. Kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike pulpahtaa. Poista vaniljatangon puolikkaat. Sulata liivatteet kuumaan kastikkeeseen. Jäähdytä hetki.
Kaada kastike valkuais-tuorejuustoseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi (tarvittaessa vatkainta hyödyntäen). Kaada täyte keksipohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa (3-4 tuntia tai kunnes täyte on selvästi hyytynyt).



2 kommenttia:

  1. NAMNAMNAM näyttääpä hyvältä!!

    VastaaPoista
  2. Sitä on toistaiseksi vielä jäljellä. Ei tosin taida säilyä lauantaihin. :)

    VastaaPoista