Sivut

keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Juhlakampausohje, vol 1

Tilastoista olen huomannut, että suuri osa blogiini tärpänneistä googletoksista (tai muut haut) koskee kampauksia. Kaikkien aikojen yleisin haku on ollut banaaninuttura, ja toinen yleinen on "helppo juhlakampausohje". Niinpä ajattelin, että voisin tehdä sarjan kampaustutoriaaleja, sillä useakaan ei välttämättä osaa latittaa tukkaansa sitä perusarkiponnaria enempää, eikä serkuntytön ristiäisten vuoksi raaskisi kampaajallakaan käydä.

 Banaaninutturan tosin saatte unohtaa. Kyse on nyt helpoista ohjeista. Itse en ole valmistunut kampaajaksi, enkä siis laittele tukkaa (varsinkaan omaani) päivittäin. Ohjeet ovat kuitenkin melko simppeleitä, ja varmasti kelpaavat monelle juhliin. Toivottavasti Google-haut tärppäävät! 

P.s. Kuvat eivät ole parasta mahdollista laatua, ulkona oli jo pimeä kun tehtiin kampausta. 
Kiitos hiusmallilleni Lauralle! 

Kampausohje nro 1!






Muhkunuttura. Tämä kampaus on sovellettavissa moneen eri tyyliin. Lyhyemmällä tukalla, kuten Lauran tukalla, tupeerausmuhku pysyy ilman apuja. Pitkään tukkaan (kuten omaani) on ehkä syytä ottaa tueksi valkki (ks. alempaa), sillä pitkä tukka painaa paljon enemmän. Myös tupeeraus pitää tehdä todella paljon tiukemmaksi. 

Välineeni näkyvät kuvassa:


Aloita erittelemällä kuvanmukainen osio päälaelta. Päätä haluatko jättää otsatukan pois muhkusta, ja antaa sen roikkua edessä tai sivulla, tai kenties taiteilla siitä jotain muuta. Tupeeraa. 
Suomalainen hiuslaatu on usein niin liukas, että tupeeraaminen on hankalaa. Suihkauta hiusosioon hieman kevyttä hiuslakkaa, niin pinnasta tulee hieman karheampi. 

Tässä vaiheessa kiinnitä valkki, jos aiot sitä käyttää. 

Minun valkkini näyttää tältä, mutta sen voi toki askarrella vaikka täytetystä sukasta! 




Tupeeraa osio kerrallaan takaraivolle asti. Käytä vahvaa hiuslakkaa.
Jälkiviisaana suosittelisin ottamaan hieman leveämmät osiot kuin kuvissa. 



 Laske alas, siloita pinta selvitysharjalla, tai kammalla. Varo ettet harjaa tupeerauksia auki. Tarkista muoto edestä, takaa ja sivulta. Kun olet silotellut pinnan, suihkuta hiuslakkaa kaukaa hiustensuuntaisesti.

Kampaus on halutessasi jo valmis.



Tee ranskanletti. Voit tehdä myös esim. korkean ponnarin, tavallisen letin tai kalanruotoletin.
Kampaus on silloin jo halutessasi valmis.

Pinnansileys ei koskaan ollut minun vahvinta alaani. 

Kiepauta letti rullalle tai sykerölle sisäpuolelle takaraivon uumeniin. Kiinnitä pinneillä. 
Juhlavamman kampauksesta kuin kampauksesta tekee hienot hiuskoristeet. Tuohonkin sopisi todella hyvin jonkinlainen rusetti. 

Valmis. 



3 kommenttia:

  1. Kivoja nämä kampausohjeet! ^^ Näitä lisää. :) Miten tuota valkkia muuten käytetään? :D Varmaan ihan typerä kysymys, mutta itselleni ei ole ikinä kävellyt missään moista vastaan.

    VastaaPoista
  2. Ei ole tietenkään typerä kysymys!

    Valkki piilotetaan kampauksen sisään antamaan muhkua ja volyymia tukkaan, koska esim. pitkä ja paksu tukka painaa niin paljon, että pelkkä tupeeraaminen ei välttämättä jaksa pitää sitä koholla. Voi myös olla, että tukka on niin ohut, että siitä ei vaan riitä tuupeerattavaa muhkua, jolloin voi ottaa esim. valkin käyttöön. Valkki voi olla myös omasta tukasta tehty letti, joka asetetaan sykerölle kampauksen sisään. Kun ajattelet vaikka Winehousen tukkaa, niin siellä oli varmasti joku majava sisällä! ;D tms.

    Valkki siis asetetaan pinneillä haluttuun kohtaan, ja oma tukkaa esim. tupeerataan ja silotellaan siihen päälle, jotta se peittyy hyvin, eikä erotu. Kannattaa aina valita omaa hiusväriä lähinnä oleva väri.

    Kiva että tykkäät kampausohjeista, niitä tulee varmasti vielä lisää! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitoksia valaisevasta vastauksesta! :) <3 Minulla on juuri tuo ongelma tupeeraamisen kanssa, että painava hius tuppaa löpsähtämään heti. Taidanpa jostain tuollaisen tötterön ostaa omaan päähän. :D

    VastaaPoista